2021-01-18 07:07:42• hírek • Blikk.hu

Utolsó pillanatig bíztak Sas József felépülésében

Sas József (†82) szerettei, kollégái és rajongói reménykedtek, hogy erős szervezetének, akaraterejének köszönhetően ezt a csatát is megnyeri a művész, de a magyar kabaré egyik utolsó nagy alakja a hét végén feladta a harcot a koronavírussal szemben.

Az életében legendává váló nevettető vasárnap hajnalban hunyt el, a 2019-es agyvérzés után még lábadozó Jászai Mari-díjas színművész szervezetének a fertőzés már túl sok volt. A komikust január 3-án, aszületésnapján már nem tudták köszönteni barátai, kórházba került. Akkor a Blikknek megerősítette felesége, Zsuzsa asszony a rossz hírt: Józsi nagyon beteg. Orvosai Sas erős szervezete miatt még láttak reményt a felépülésére, ám két hét után már a rossz hírt kellett közölniük. 


Heller Tamás (74) színművészt 42 éves barátság kötötte össze Sassal, őt a kabarékirály felesége ébresztette a szomorú reggelen.


– Zsuzsa vasárnap reggel hívott a rettenetes hírrel, hogy hajnalban elment Jóska, aki nem﷯csak nekem, de a pesti kabarénak, a szeretett műfajunknak is pótolhatatlan veszteség – mondta a Blikknek Heller. Lapunk úgy tudja: Sas József az utolsó napjaiban már szeretteivel sem találkozhatott. A fertőzőosztályra ugyanis senki sem engedtek be, így elbúcsúzni sem tudtak tőle. Amióta kórházba került, barátai sem tudtak vele kommunikálni.


Heller Tamás mellett Beregi Péter (75) volt még Sas állandó társa a színpadon, ő is megrendült a hír hallatán.


– Nagyon nehéz most bármit mondani, mert elment az utolsó színházi ember, akivel megszűnt létezni a politikai kabaré. Az életigenlés egészen különleges embere volt Józsi, hatalmas energiát adott az embereknek, a társulatot elképesztő erővel tartotta össze. Bíztunk benne, hogy Józsi túléli ezt a betegséget is, de nem így lett, még az utolsó pillanatában, a halálával is figyelmeztetett minket, hogy ez a betegség nem tréfa, a koronavírus megöl!


Úgy tudjuk, Sas Józsefet szűk családi körben, a Kozma utcai temetőben helyezik végső nyugalomra. Heller Tamás a lapunknak felelevenítette, hogy Sas két kabaréjában is eltemettette már magát, megrendezte a saját halálát és a feltámadását is.


- Jóska az előadás elején egy valódi koporsóból lépett elő, akkor még a közönséggel együtt nevettünk azon, hogy viccet csinál a halálából is. Most viszont együtt sírunk, mert az sajnos már nem vicces, hogy nincs többé - mondta szomorúan a színész.


További hírekért keresse fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: